Η πέρδικα ως γνωστόν είναι πουλί. Μικρό, ελαφρύ, με στρογγυλές φτερούγες και μυτερό ράμφος. Είναι ενδημική στην Ελλάδα και τα πιο συνηθισμένα είδη είναι η Πεδινή (ή του κάμπου) και η Πετροπέρδικα (ή ορεινή).
Πλάσμα που έχει κυνηγηθεί πολύ για το κρέας του, τα τελευταία χρόνια εκτρέφεται από αρκετές μονάδες στη χώρα μας. Εκτός όμως από το κρέας η πέρδικα μας προσφέρει και τα αυγά της.
Πιο μικρά απ’ ότι αυτά της κότας, παραμένουν εξίσου θρεπτικά και νόστιμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα εστιατόρια με αστέρια Michelin τα χρησιμοποιούν στις πιο γκουρμέ συνταγές τους.
Σε αντίθεση με τις κότες μάλιστα όπου απαγορεύεται να βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, μπορούμε άνετα να έχουμε μια πέρδικα στο μπαλκόνι μας, δύο καλύτερα γιατί ούτε στον παράδεισο δεν είναι καλά να είσαι μόνος.
Δε χρειάζεται ούτε κάποια ιδιαίτερη κατασκευή ούτε κάποια ιδιαίτερη διατροφή. Ό,τι θα κάνατε για ένα καναρίνι, εάν το καναρίνι ζύγιζε μισό κιλό. Θα μπορείτε έτσι ν’ απολαμβάνετε τα αυγά τους φρέσκα, υγιεινά και οικολογικά.