Είναι γεγονός ότι ο κόσμος πλέον φοβάται και τη σκιά του ως απόρροια της Κινέζικης Γρίπης, της εγκληματικότητας και των social media που μόνο κοινωνικούς (social), δε μας κάνουν.
Για ν’ ανταπεξέλθουν στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, επιστρατεύουν μία πληθώρα μεθόδων οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν είτε τη λιγότερη δυνατόν αλληλεπίδραση με άτομα που δε γνωρίζουν ούτε την αποφυγή δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων και δεδομένων όπως διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και λοιπά. Το άρθρο θα σας παρουσιάσει κάποιες από τις μεθόδους αυτές, που εφαρμόζουν όταν επιθυμούν να παραγγείλουν. Σημείωση, οι μέθοδοι αυτές συνδυάζονται μόνο με τις επί αντικαταβολή παραγγελίες.
- Το ψιλικατζίδικο.
Ο όρος «ψιλικατζίδικο» περιλαμβάνει κάθε τι που επισκέπτεται ως πελάτης ο παραγγελιοδόχος σε καθημερινή βάση, όπως για παράδειγμα ο φούρνος ή το pet shop. Το πακέτο παραδίδεται στον υπεύθυνο του καταστήματος με τη διευκρίνιση «για τον κύριο Μπάμπη». Ο κύριος Μπάμπης (που έχει αφήσει από πριν το αντίτιμο στο μαγαζί) παραμένει «αόρατος», το μαγαζί διατηρεί έναν καλό πελάτη με την παροχή μίας απλής έξτρα εξυπηρέτησης και ο διανομέας δε χρειάζεται να βαράει κουδούνια.
- Είμαι στο καφέ.
Αν κάποιος επιθυμεί να παραλάβει ο ίδιος το δέμα που έχει παραγγείλει, δηλώνει στα σχόλια το διαβόητο «καλέστε με». Γίνεται μια σχετική κλήση και ενημερώνεται ο διανομέας ότι «βρίσκομαι στο καφέ εδώ παρακάτω, κάνε μου ένα κόπο και φέρτο». Η φιλοσοφία πίσω από αυτό είναι ότι ο δημόσιος χώρος και τα πολλά ζευγάρια μάτια θα δούνε τον κουβαλητή, δίνουν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας.
- Η Παπανικολή 62
Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει είτε κατάστημα είτε καφέ κάπου εκεί κοντά; Με ποιο τρόπο θ’ αποφύγουμε να μάθει ο πάσα ένας πώς μοιάζει η είσοδος της πολυκατοικίας μας και σε ποιον όροφο διαμένουμε; Δίνουμε ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας. Μένουμε για παράδειγμα στην οδό Κρεμεζή 37 και δηλώνουμε ως τόπο διαμονής την κάθετη, Παπανικολή 62. Όταν φτάσει δε ο ντελίβερι στην Παπανικολή και δε βρει κουδούνι με τ’ όνομά μας, θα μας κάνει μία κλήση, θα του πούμε μισό λεπτό έρχομαι και στρίβοντας τη γωνιά θα παραλάβουμε.
- Ο Μπάτμαν
Η μέθοδος Νο. 3 έχει και παραλλαγή για όλους όσοι βαριούνται να τρέχουν στα σοκάκια. Δηλώνουν μία πραγματική διεύθυνση, αλλά ένα ψεύτικο όνομα και ένα ψεύτικο τηλέφωνο επικοινωνίας. Στις σημειώσεις γράφουν ποιο κουδούνι πρέπει να χτυπήσει ο διανομέας. Μπρους Γουέιν, Έλον Μασκ, Τομ & Τζέρυ, Άνγκελα Μέρκελ, είναι μερικά (και υπαρκτά) προσωνύμια απ’ όσα χρησιμοποιούνται.
- Ο χώρος εργασίας.
Όχι όταν χρησιμοποιείται ως σημείο παράδοσης διότι περνάμε περισσότερη ώρα στη δουλειά απ’ ότι στο σπίτι. Όταν χρησιμοποιείται με το σκεπτικό «και να ξέρει που δουλεύω μικρό το κακό», με την προϋπόθεση πάντα ότι ο πελάτης είναι εργαζόμενος εκεί και όχι εργοδότης. Μπόνους, η παράδοση του πακέτου σε φύλακα ή θυρωρό, στην είσοδο.
Για περισσότερο ημερολόγιο, εδώ.