Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές διαδικασίες που ενώ θα έπρεπε απλά να γίνονται, απαιτούν μία πρόσθετη διαδικασία σκέψης και προετοιμασίας. Μία τέτοια είναι και η παραγγελία.
Το άρθρο αναφέρεται σε short-term παραγγελία (κυρίως εστίαση) και όχι σε long-term, π.χ. καναπές, ανεξάρτητα με το αν αυτή γίνεται online (που η ομάδα της Καινής Εποχής στηρίζει αναφανδόν) ή τηλεφωνικά.
Πριν κάνετε μία τέτοια παραγγελία, οφείλετε να θυμάστε πάντα μία βασική αρχή. Ότι δε μένετε στο Τόκιο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε δύο χιλιόμετρα οποιουδήποτε δρόμου, μπορούν να υπάρξουν πάνω από 60 κακοτεχνίες όπως λακκούβες, εξογκώματα, ανισόπεδη άσφαλτος, αυλάκια, κακοβυθισμένα φρεάτια, υπόλοιπα επισκευών και δε συμμαζεύεται.
Αυτό από μόνο του είναι βασική αρχή αλλά δεν είναι αρκετό. Μπορείτε, κατά τη γνώμη του άρθρου πρέπει, να χρησιμοποιείτε κάποια ή όλα από τα tips που παρατίθενται στην παρακάτω λίστα:
- Ο καφές είναι το πλέον ευπαθές είδος. Ιδιαίτερα ο ζεστός με αφρό, που πρέπει να πάει σε ανηφόρα. Εάν δεν επιθυμείτε κάποιον έξτρα ειδικό καφέ που φτιάχνει ένα συγκεκριμένο κατάστημα ή δεν έχετε κάποιο κουπόνι έκπτωσης, προτιμήστε καφέ που βρίσκονται το πολύ ένα χιλιόμετρο μακριά σας.
- Ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ, μην ξεχνάτε όταν παραγγέλνετε combo menus σε φαστφουντάδικα να ζητάτε το αναψυκτικό σε κουτάκι αντί για το κλασικό πλαστικό/χάρτινο ποτήρι. Εννέα στις δέκα φορές θα το αντικαταστήσουν. Αν τώρα πέσετε στη δέκατη, κομμάτια να γίνει.
- Επίσης, τ’ αναψυκτικά φυλάσσονται κατά κύριο λόγο σε ψυγεία και παρά το ότι μπαίνουν σε δικές τους τσάντες/σακούλες, απορροφούν ένα μέρος της θερμότητας των ζεστών πιάτων.
- Στο κινέζικο/ασιατικό να ζητάτε (στα σχόλια ή στο τηλέφωνο) να κλείνουν καλά τα κουτάκια τα οποία χρησιμοποιούν για ρύζι, noodles κ.ο.κ.
- Το ίδιο και για φαγητά με ζουμιά (σούπες) ή σάλτσες (μοσχαράκι κοκκινιστό). Ιδανικά ζητήστε να βάλουν δύο κομματάκια σελοτέιπ στα πλαστικά ταπεράκια.
- Τα κοκτέιλ, αυτά που πίνονται με καλαμάκι όπως η Καϊπιρίνια και το Τσιπουρίτο, βρίσκονται ανάμεσα στα πλέον ασφαλή προϊόντα για παράδοση.
- Αν σας ζητήσουν να χρεωθείτε μία δεύτερη σακούλα διότι τα πράγματα είναι πολλά για μία, να τη χρεωθείτε, αξίζει τον κόπο και το έξοδο. Μετά να τη χρησιμοποιήσετε κάπως, αντί απλά να την πετάξετε.
Και καλή σας απόλαυση.
Σχόλια 1