Μιας και το καλοκαίρι έχει πιάσει για τα καλά και ο Τάσος Αρνιακός #arniakosrules, μπορεί να κάνει επιτέλους διακοπές, καιρός να παρουσιάσω ένα άρθρο για τις περσόνες που απαντώνται στις απανταχού Ελληνικές παραλίες.
1. Ο ΡΑΚΕΤΑΣ
Με τον εναλλακτικό τίτλο »τάκα-τούκας» ο ρακέτας κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Παίζει ρακέτες. Με γυαλι, καπέλο και συμπαίκτη, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν την παραλία σαν Ρότζερ Φέντερερ από τα LIDL, ενώ στην πραγματικότητα ενοχλούν τους πάντες. Άσε που εννέα στις δέκα φορές χάνουν το μπαλάκι μετά το τρίτο χτύπημα.
2. Ο ΣΦΙΧΤΗΣ.
Εναλλακτικά και σφίχτερμαν. Με μήνες εξαντλητικής προπόνησης στο γυμναστήριο και αυστηρή δίαιτα, η παραλία είναι η θεατρική σκηνή του σφίχτη. Με τεράστιους δικέφαλους, κοιλιακούς σα να κατάπιε γρίλια και πασαλειμμένος με λάδι χοχόχμπα για να γυαλίζει, κάνει βόλτες πάνω κάτω στην ακτογραμμή όπως το σκυλί που ψάχνει το θαμμένο του κόκκαλο. Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, κυκλοφορεί με τρίγωνο μαγιό για να τονίζονται ακόμη περισσότερο οι μύες. Αν όχι, υπάρχουν και οι κάλτσες. Ή οι πατάτες.
3. Ο ΡΩΣΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.
Ένα σχετικά νέο είδος που εισήχθη στην τοπική πανίδα, χωρίς όμως να διαταράξει τις λεπτές οικολογικές και αμμολογικές ισορροπίες. Μεταναστεύει κάθε καλοκαίρι σε θερμά κλίματα, συνήθως σε ομάδες ή μικρές οικογένειες. Το τελετουργικό του περιλαμβάνει επίσκεψη σε οποιονδήποτε προορισμό προτείνεται από μέλη της ίδιας συνομοταξίας που έχουν αποδημήσει νωρίτερα στην περιοχή καθώς και εξερεύνηση του γύρω χώρου από ένα μέλος ενώ τα υπόλοιπα φυλάνε τις πετσέτες και τα αντηλιακά. Αγαπημένο του ρόφημα ο φραπές και αγαπημένο του χόμπυ η σύγκριση τιμών.
4. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΠΕΡ.
Δύο είναι τα φετίχ της Ελληνίδας μάνας. Η ζακέτα και το τάπερ με το φαγητό για το σπίτι. Όταν βέβαια το »παιδί» ‘εχει ήδη τριανταρήσει και έχει δικό του σπιτικό. Και αν η ζακέτα είναι αποκλειστικά, σχεδόν, χειμωνιάτικη υπόθεση, το τάπερ είναι παντώς καιρού. Αν και το φαινόμενο έχει μειωθεί αισθητά από τη δεκαετία του ’80 βλ. http://www.nova-era.gr/10-πράγματα-παραλίες-80 , το καλοκαίρι η Ελληνίδα μάνα μεταφέρεται στην παραλία, μαζί με το τάπερ. Το οποίο τάπερ είναι σαν το τσαντάκι του Σπόρτ Μπίλυ. Βγάζει, βγάζει, βγάζει και τελειωμό δεν έχει. Απαραίτητα περιεχόμενα, τα σφιχτοβρασμένα αυγά και το κασέρι.
5. Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ.
Ακόμη και γύρω του είναι ξαπλωμένα ημίγυμνα μοντέλα της Victoria Secret και του ζητάνε να την αλείψει με αντηλιακό, ο φίλαθλος έχει μία και μόνο έγνοια. Τι μεταγραφές θα κάνει η ομαδάρα. Με το δάχτυλο κολλημένο στο smartphone και συνεχή update στην ιστοσελίδα, περιμένει το μεγάλο μπαμ που του έταξε ο Πρόεδρος για να πανηγυρίσει με την ψυχή του και να στείλει απαξιωτικά σχόλια στους αλλόθρησκους που μοιράζονται μαζί του το chat. Ο μόνος τρόπος να πάρει λίγο χρώμα δε, είναι να έχει αγώνα της ομαδάρας χωρίς ζωντανή μετάδοση. Εκεί θα κοκκινίσει από το κακό του.
6. Ο ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ.
Γνωστός και ως γύπας, καμάκι, κολιτσίδας, γαμπρός, ο πέφτουλας χρησιμοποιεί το βιότοπο της παραλίας με αποκλειστικό σκοπό το ζευγάρωμα. Με τη λιμπίντο στα ύψη από τη βιταμίνη Β και τα ηλιοκαμένα κορμιά, στοχεύει σε κάθε μοναχική ύπαρξη. Χρησιμοποιώντας τη γρίλια του σφίχτη ή τα κοπλιμέντα, προσπαθεί να σαγηνεύσει κάθε γοργόνα, περνώντας με τρομερή ευκολία από απόρριψη σε απόρριψη. Ιερό δισκοπότηρό του είναι οι τουρίστριες. Βέλη στη φαρέτρα του η γνώση βασικών αγγλικών εκφράσεων όπως ΄΄ i want to kiss you with language΄΄ και ΄΄why so boutifu΄΄.
7. ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.
Τα πιτσιρίκια γενικά είναι ευχάριστα, γλυκά και ότι πρέπει για να σε κάνουν να χαμογελάσεις ακόμη και στις χειρότερες μέρες σου. Αλλά στην παραλία παθαίνουν παράκρουση. Ο συνδυασμός του ήλιου, της θάλασσας και του τάπερ που λέγαμε πριν, τα κάνει να λωλαίνονται. Βέβαια σε αυτό συνδράμει και το γεγονός ότι την περισσότερη από τη ζωή τους την περνάνε σε τέσσερεις τοίχους που σχηματίζουν ένα δωμάτιο και τέσσερεις άκρες που σχηματίζουν μία οθόνη. Και όταν αμολιούνται παρά θιν αλός, άντε μετά να τα μαζέψεις. Απαραίτητο αξεσουάρ οι γονείς. Που με το αντηλιακό στο ένα χέρι προσπαθούν να τ’ αλείψουν και με το μωρομάντηλο στο άλλο, προσπαθούν να τα καθαρίσουν.
8. Ο ΓΙΟΥΤΟΥΜΠΗΣ
Άλλη μια νέα εισαγωγή στον παραλιακό βιότοπο. Ο γιουτούμπης δε νοιάζεται για τίποτε πέραν από το να τραβήξει το τέλειο βίντεο. Ψάχνει ασυνήθιστες καταστάσεις, ιδανικό φωτισμό και καταγράφει τα πάντα είτε με την ψηφιακή του βιντεοκάμερα είτε με το ταπεινό κινητό του. Ο σκοπός του είναι ν’ ανεβάσει το αριστούργημά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ν’ ανταμοιφθεί με εκατομμύρια κλικς.
9. Η ΓΙΑΓΙΑ.
Από τις πιο συμπαθείς φιγούρες. Συνήθως μέρος μιας οικογένειας με παιδιά, ώστε να εκτελεί και χρέη βρεφοκόμου όταν οι γονείς έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Γενικά αποφεύγει τα μπικίνι και τυλίγεται ολόκληρη σε υπερμεγέθη ολόσωμα μαγιώ, ένα βήμα πριν τη μπούργκα. Οι πιο σκληροπυρηνικές κατεβαίνουν με τα μαύρα και το μισοφόρι/κομπινεζόν/νυχτικό από μέσα. Σπανίως κολυμπούν και αρέσκονται στο να πλατσουρίζουν στα ρηχά μαζί με τα παιδάκια, τα σκυλάκια και τα γκαραρούφα.
10. Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ.
Περνά τον περισσότερο καιρό στην ξαπλώστρα. Προαιρετικά γυαλιά οράσεως, απαραίτητα πλατύγυρο καπέλο. Ποτέ δεν διαβάζει, πάντα μελετά. Συνήθως τα βιβλία που πήρανε καλές κριτικές ή ψαγμένα αναγνώσματα για λίγους. Που και που, σηκώνει τα μάτια του για να ρίξει καμιά ειρωνική ματιά στο πλήθος. Απαντάται και σε light παραλλαγή με εφημερίδα ή περιοδικό συνομωσίας για το Σείριο και το εξωγήινο γιαταγάνι.